ešte sme tu..

Prvý týždeň Farmárskych trhov

Ako bolo v našich mestách?

Zahájenie Farmárskych trhov začalo v pondelok 21. októbra vo Zvolene v objekte bývalých Jegorovových kasární. A práve dostupnosť daného miesta nás napĺňala obavou z možného neúspechu. Tá sa však rozplynula, akonáhle sa priestor zaplnil – Zvolenčania nás prekvapili, nálada bola skvelá, slniečko svietilo a produkty na pultoch lákali k nakupovaniu. Nasledujúci trh sa konal v Prievidzi pred hotelom Magura a vydaril sa na jednotku. Počasie znovu stálo ako na strane predajcov, tak aj návštevníkov, ktorí sa už od rána prechádzali medzi stánkami, aby si nakúpili poctivé výrobky ponúkané na trhu. Farmárske a domáce špeciality potešili aj ľudí z Martina. V stredu sa nám trošku zamračilo, ale skvelí Martinčania nás príjemne prekvapili svojou účasťou a podporou Farmárskych trhov. Práve v srdci Turca sme našli skvelých výrobcov, z ktorých sa stali naši prví predávajúci. Počas týchto dní úžasnú atmosféru dopĺňali aj dvaja veteráni, ktorí pripravovali rôzne grilované dobroty a ľudia si mohli posedieť, porozprávať sa a pochutiť si – veď práve priateľská a domáca atmosféra robí trhy trhmi. Liptovský Mikuláš je historicky a na históriu bohaté mesto. Krásu Farmárskych trhov dopĺňa okolie historických budov na Námestí osloboditeľov. Aj tu nás Liptáci príjemne prekvapili svojou účasťou. Priestorovo obmedzenejšie je miesto v Poprade, ale to sa stalo práve výzvou pre nás. Aj do centra regiónu pod Tatrami chceme priniesť to najlepšie, čo naši predajcovia ponúkajú. Úprimne povedané, pre niektorých predajcov, čo sa týka vzdialenosti i času, je náročnejšie prísť a ponúkať svoje výrobky práve v Poprade. No a na záver v Žiline nás znova potešilo pekné slnečné počasie, no v tomto meste nám umožňuli predaj len v priestoroch obchodného centra. Žilinčania nás však aj tak nesklamali a Farmárske trhy sa tešili hojnej účasti.

Predajcovia vďaka tejto úžasnej návštevnosti svoje výrobky predali veľmi skoro. Aspoň budú vedieť, ako sa majú na ďalšie trhy pripraviť.

Na Farmárskych trhoch ste si mohli kúpiť mäsové výrobky, domáce pečivo, mliečne výrobky a syry, med a medovinu, vína, burčiak, sezónnu zeleninu a ovocie, slovenský cesnak, koreniny a pochutiť ste si mohli na frgáloch, podpecníkoch, grilovaných špecialitách, zemiakových špirálkach.. Pozvaní predávajúci z Moravy a Maďarska oživili naše trhy orieškami , Valašskými frgálmi a originálnou červenou paprikou.

Ďakujeme!

Veríme, že pravidelné Farmárske trhy sa stanú obľúbenými, získajú si svojich stálych návštevníkov a oslovia aj nových. A nových nielen návštevníkov, ale aj predajcov, ktorí pre Vás s láskou pestujú a vyrábajú svoje produkty. Všetkým návštevníkom Farmárskych trhov patrí vďaka a výrobcom zaujímavých domácich výrobkov držíme palce, nech sa im darí. Veľká vďaka patrí všetkým zástupcom miest, úradov, majiteľom prenajatých miest, ktorí nám vyšli a vychádzajú v ústrety, pomáhajú nám a riešia s nami všetko možné aj nemožné. Hlavne za jedinečný prístup, spoluprácu, trpezlivosť, ochotu a podporu, ktorú nám prejavili... Ďakujeme!

Nezaspali sme!

Už dnes sa začínajú ďalšie Farmárske trhy a my sa veľmi tešíme, že sa znova uvidíme. Radi by sme pre Vás rozšírili sortiment, ponúkli Vám niečo nové, a tak pre Vás pripravujeme širší sortiment domáceho pečiva, sladké ťahané štrúdle, koláčiky, makovníky a iné dobroty pre mlsné jazýčky. V sobotu by pre nás mala napiecť pani pekárka chlebové bochníky, kváskové, pšeničné, oškvarkové aj slaninkové. Taktiež už kvasí kapusta, a tú Vám chce priniesť pán Vakula – kyslú, s jablkami a pikantnú. Dovezieme Vám zdravú hydinu priamo z farmy v Topoľnici – vykŕmené husi, kačky, pečienky, kohúty alebo sliepky. A aby sme mali pre milovníkov rýb naozaj široký výber, pozvali sme na trh pána rybára od susedov z Českej republiky a jeho záber je naozaj široký – čerstvé aj údené ryby, kapre, sumce, tolstolobiky, úhory, pstruhy... no, musíte sa o tom proste presvedčiť sami. Fotky noviniek aktualizujeme vo fotogalérii.

Držte nám palce. Pokiaľ počasie bude aspoň také príjemné ako bolo, myslíme, že sa máme na čo tešiť..

A pretože sa učíme za pochodu, prosíme Vás, kto má záujem podeliť sa s nami o svoj postreh, myšlienku, nápad, určite vítame Váš mail na info@farmarsketrhy.sk.


Prihláška pre predajcov

Klikni SEM!


© 2013-2017 Farmárske trhy s.r.o. Všetky práva vyhradené.